Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade cupcakes met aardbeien
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
150
gram
boter
▢
150
gram
Suiker
▢
1
Snufje
zout
▢
Vanille extract
▢
2
Eieren
kamertemperatuur
▢
160
gram
Bloem
▢
30
gram
Cacaopoeder
▢
½
TL
Bakpoeder
▢
¼
TL
Natrium bicarbonaat
▢
Een beetje melk eventueel
kamertemperatuur
▢
Bakje aardbeien
▢
150
gram
diepvries framboosjes
▢
2
koffielepeltjes suiker
▢
200
ml
ongeklopte slagroom
▢
250
gram
mascarpone
▢
60
gram
poedersuiker
Instructions
Was de aardbeien en ontkroon een stuk of 8 aardbeien.
Pureer deze en breng ze samen met de 150 gr frambozen en 2 koffielepels suiker aan de kook.
Laat doorkoken totdat het meeste water verdampt is.
Schenk alles door een zeef in een kommetje en laat afkoelen.
Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom en klop verder.
Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !
Snijd een stuk of 6 aardbeien in kleine stukjes en spatel deze onder het beslag.
Neem de ijslepel en vul de cupcakes.
Bak ze af in ca 25 minuutjes in een voorverwarmde oven van 175°C.
Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.
Neem een kom en schenk hierin de room, de mascarpone, de gepureerde aardbeien/frambozen en 60 gr poedersuiker.
Begin op matige snelheid te kloppen.
Verhoog de snelheid en klop het geheel stijf.
Vul een spuitzak met spuitmondje Wilton M1 en de slagroom.
Spuit de cupcakes mooi af en werk af met een half door gesneden aardbei met kroontje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins