Chocolade cupcakes met aardbeien

Chocolade cupcakes met aardbeien

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Snufje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 gram Bloem
  • 30 gram Cacaopoeder
  • ½ TL Bakpoeder
  • ¼ TL Natrium bicarbonaat
  • Een beetje melk eventueel kamertemperatuur
  • Bakje aardbeien
  • 150 gram diepvries framboosjes
  • 2 koffielepeltjes suiker
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 60 gram poedersuiker

Instructies

  • Was de aardbeien en ontkroon een stuk of 8 aardbeien.
  • Pureer deze en breng ze samen met de 150 gr frambozen en 2 koffielepels suiker aan de kook.
  • Laat doorkoken totdat het meeste water verdampt is.
  • Schenk alles door een zeef in een kommetje en laat afkoelen.
  • Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
  • Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom en klop verder.
  • Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
  • LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !
  • Snijd een stuk of 6 aardbeien in kleine stukjes en spatel deze onder het beslag.
  • Neem de ijslepel en vul de cupcakes.
  • Bak ze af in ca 25 minuutjes in een voorverwarmde oven van 175°C.
  • Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.
  • Neem een kom en schenk hierin de room, de mascarpone, de gepureerde aardbeien/frambozen en 60 gr poedersuiker.
  • Begin op matige snelheid te kloppen.
  • Verhoog de snelheid en klop het geheel stijf.
  • Vul een spuitzak met spuitmondje Wilton M1 en de slagroom.
  • Spuit de cupcakes mooi af en werk af met een half door gesneden aardbei met kroontje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins