Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade-Hazelnoot Mousse
Deze romige chocolade-hazelnoot mousse is een feestelijk dessert, perfect voor Kerst! Met de heerlijke smaak van pure chocolade en knapperige hazelnoten is dit een echte traktatie.
Porties:
4
+ tijd om op te stijven
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Spatel
Au bain-marie pan
Koelkast
Ingrediënten
▢
75
g
pure chocolade
in stukjes
▢
½
dl
melk
▢
¾
dl
slagroom
▢
15
g
poedersuiker
▢
50
g
gehakte hazelnoten
Instructies
Smelt 75 g pure chocolade met 1/2 dl melk au bain-marie en laat het mengsel afkoelen.
Klop 3/4 dl slagroom lobbig met 15 g poedersuiker.
Spatel de geklopte slagroom samen met 50 g gehakte hazelnoten voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel.
Laat de mousse opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze mousse past goed bij een zoete rode wijn zoals een Banyuls of een Ruby Port, die de rijke chocoladesmaak mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Noten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst