Verwarm de melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat het even staan.
Meng de gezeefde bloem met de suiker en cacaopoeder.
Voeg het losgeklopte ei toe.
Giet vervolgens langzaam de melk met gist erdoor en klop tot een glad beslag.
Voeg de gedroogde cranberry's toe aan het beslag en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
Bereiden:
Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180°C.
Schep met twee ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze voorzichtig in de hete olie zakken.
Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
Haal de oliebollen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de oliebollen royaal met poedersuiker voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze chocolade oliebollen met cranberry's zijn een heerlijke traktatie voor Oud & Nieuw. Serveer ze warm en geniet ervan samen met familie en vrienden.
Je kunt rozijnen gebruiken in plaats van cranberry's als je dat lekkerder vindt.