Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Schuimpuntjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Oven
spuitzak
stervormige spuitmond
rooster
magnetron
Ingrediënten
▢
3
eiwitten
▢
100
g
suiker
▢
75-100
g
pure chocolade
▢
1
eetlepel
olie
Instructies
Verwarm de oven voor op 125°C.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe de eiwitten in een droge en vetvrije kom.
Klop de eiwitten los en voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker toe.
Meng dan de rest van de suiker erdoor.
Doe het schuim in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt.
Trek het bakpapier met de schuimpuntjes op een rooster en laat ze afkoelen.
Hak de chocolade fijn en smelt deze met olie au bain-marie of in de magnetron.
Laat het iets afkoelen en doop de onderkant van de schuimpuntjes erin.
Laat de schuimpuntjes uitharden op een stuk bakpapier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Gebak
Land van herkomst
België