100gramschuddebuikjesbroodbeleg of grof gebroken kruidnoten
200gramchocoladein kleine stukjes
Instructies
Leg een stuk bakpapier op een platte schaal of plank.
Doe de chocolade in een pannetje.
Breng in een grotere pan een laag water tot tegen de kook aan.
Hang het pannetje met chocolade in het waterbad.
Laat de chocolade voor driekwart smelten zonder te roeren.
Haal het pannetje uit het waterbad en roer tot alle chocolade gesmolten is.
Schep de schuddebuikjes voorzichtig door de gesmolten chocolade.
Schep met twee dessertlepels kleine bergjes van het chocolademengsel op het bakpapier.
Laat de speculaas rotsjes in de koelkast opstijven (ongeveer 1 uur).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de speculaas rotsjes als zoete traktatie bij de koffie, thee of als onderdeel van een dessert.Wijnadvies:Zoete dessertwijn, zoals Pedro Ximénez sherry.