2geraspte bittere repen of 1 zakje chocoladecouverture
3tlbakpoeder
4eieren
5elcacao
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer boter, suiker en eieren schuimig.
Meng bloem, cacao, kaneel en bakpoeder en zeef dit bij het boter-suikermengsel.
Klop tot een glad beslag.
Voeg rode wijn en chocoladevlokken toe en schep voorzichtig om.
Vet een cakeblik in en bestrooi met paneermeel.
Giet het beslag erin.
Bak de cake 60-70 minuten.
Laat de cake volledig afkoelen.
Smelt de chocoladecouverture of geraspte repen au-bain-marie.
Giet de gesmolten chocolade over de cake.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi de bovenkant met wat extra chocoladevlokken of poedersuiker voor een feestelijke presentatie.Wijnadvies: Serveer met een volle rode wijn zoals Merlot of een licht gekoelde Pinot Noir voor een harmonieuze combinatie.