Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladebroodje met bananencompote
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
borsteltje
Ingrediënten
▢
1
vierkant vel kant-en-klaar bladerdeeg van 40 x 40 cm
▢
pure chocolade
Bananencompote:
▢
1
banaan
▢
snuifje
suiker
▢
1
cl
honing
▢
sap van halve citroen
Instructies
Bereiding bananencompote:
Neem een kommetje en prak met een vork de banaan.
Voeg snuifje suiker, de honing en het citroensap toe en meng.
Bereiding chocoladebroodjes:
Snij het bladerdeeg in rechthoekjes van 12 x 8 cm.
Leg op ¼ van de helft van de deeglapjes een stuk chocolade.
Lepel wat bananencompote op de chocolade.
Bestrijk het bladerdeeg even in met wat water om een betere hechting te krijgen.
Rol de bladerdeegstukjes op en duw de zijkanten goed aan.
Schik ze op de bakplaat.
Bestrijk met wat losgeklopt ei met een scheutje melk.
Laat de chocoladebroodjes bij voorkeur een halfuurtje rusten.
Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 15 à 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen fan van banaan? Probeer dan eens de combinatie van peer met geroosterde amandelen en chocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Chocolade
/
Fruit
Land van herkomst
België