Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladecake met Chocoladeganache en Vanillesaus
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de Chocoladecake:
▢
60
gram
chocolade
▢
1
theelepel
oploskoffie
▢
200
gram
bloem
▢
30
gram
cacaopoeder
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
120
gram
boter
▢
250
gram
basterdsuiker
▢
2
grote
eieren
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
beker
zure room
Voor de Chocoladeganache:
▢
80
gram
chocolade
▢
0,6
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
zachte boter
Voor de Vanillesaus:
▢
¼
liter
melk
▢
¼
liter
slagroom
▢
120
gram
suiker
▢
1
vanillestokje
▢
2
eidooiers
▢
2
eetlepels
melk
achtergehouden
▢
10
gram
maïzena
Instructies
Chocoladecake:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de oploskoffie in een pan.
Schenk 2 dl kokend water erover en laat de chocolade op laag vuur smelten.
Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen.
Klop de boter romig met een mixer.
Voeg basterd- en vanillesuiker toe terwijl je blijft kloppen.
Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
Roer achtereenvolgens door het beslag: de helft van het bloemmengsel, zure room, de rest van het bloemmengsel, en het gesmolten chocolademengsel.
Klop goed door.
Schep het beslag in een beboterde en met cacaopoeder bestoven ronde bakvorm.
Bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 ½ uur, of tot deze gaar is.
Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort hem vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
Chocoladeganache:
Hak de chocolade in stukjes.
Doe de stukjes samen met de room in een pan en smelt op laag vuur.
Roer de zachte boter erdoor tot je een gladde massa hebt.
Vanillesaus:
Breng in een pan de melk, slagroom, suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook.
Klop de eidooiers los.
Voeg 2 eetlepels melk en maïzena toe aan de eidooiers en roer goed door.
Schenk een deel van het hete melkmengsel al roerend bij het eimengsel en giet dit mengsel vervolgens terug in de pan.
Laat het geheel al roerend ongeveer 3 minuten zachtjes koken.
Zeef de saus en laat het afkoelen.
Serveren:
Plaats een punt van de chocoladecake op elk bord.
Schenk de chocoladeganache eroverheen.
Giet de vanillesaus rondom de cake.
Serveer en geniet van deze heerlijke chocoladedelicatessen!
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
/
Nagerecht