Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladecake van Janneke
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Oven
Cakevorm
Ingrediënten
▢
200
gr
poedersuiker
▢
6
eieren
▢
50
gr
bittere chocolade
reep
▢
2
el
melk
▢
1
el
cacao
▢
100
gr
walnoten
▢
80
g
paneermeel
▢
2
el
geraspte kokos
glazuur:
▢
100
gr
poedersuiker
▢
2
el
heet water
▢
15
gr
cacao
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Scheid eiwit en dooiers.
Sla de dooiers met de poedersuiker schuimig.
Rasp de chocolade, doe het in de melk en laat het op zéér laag vuur smelten.
Klop het, nadat het wat afgekoeld is, met de cacao door het eigeel.
Hak de walnoten, vermeng ze met paneermeel en doe dit bij het chocolademengsel.
Sla de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
Giet het in een ingevette en met iets paneermeel bestrooide cakevorm en bak de cake 40-50 minuten.
Nadat de cake afgekoeld is met chocoladeglazuur bestrijken en bestrooien met geraspte kokos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
/
Noten