Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen.
Doe de deegmix, boter, eieren en 3/4 dl water in een kom en meng door elkaar.
Klop het beslag met een mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een glad mengsel.
Vul de lettervorm tot 2/3 met het beslag.
Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak 45 minuten op 160°C.
Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam, zeef deze en bestrijk de cake ermee.
Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water, droog af en kneed het zacht.
Knip een puntje van het zakje en verdeel het glazuur over de letter.
Strijk het glazuur glad met een pannenkoekenmes en laat drogen.
Bestrooi de cake tot slot met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer bij een kop warme chocolademelk of koffie voor een feestelijke Sinterklaassfeer.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Tawny Port past goed bij deze chocoladecake.