Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolademelk Kruidnoten Tiramisu
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
Spuitzak met brede spuitmond
Siliconen spatels
Zeefje
Ingrediënten
▢
200
milliliter
chocolademelk
▢
12
lange vingers
▢
1
eetlepel
cacaopoeder
▢
Chocolade kruidnoten
▢
Gewone kruidnoten
▢
Crème:
▢
250
gram
mascarpone
▢
250
milliliter
ongeklopte slagroom
▢
1
eetlepel
kristalsuiker
▢
1
theelepel
Koek- en Speculaaskruiden
Instructies
Roer de mascarpone los in de verpakking met een vork.
Klop vervolgens de slagroom samen met de mascarpone, kristalsuiker en Koek- en Speculaaskruiden op tot een lobbig mengsel.
Doe het mascarpone-slagroommengsel in een spuitzak met een kartelmond.
Doop de lange vingers één voor één in de chocolademelk en laat ze even uitlekken op een bord.
Leg de lange vingers tegen elkaar aan op het serveerschaal dat je wilt gebruiken.
Spuit zigzaggend een laag crème over de lange vingers.
Leg hierop een laag gewone kruidnoten.
Spuit opnieuw zigzaggend een laag crème en bestuif de tiramisu met cacaopoeder door een zeefje.
Houd het zeefje hoog voor een gelijkmatige verdeling.
Hak enkele chocolade kruidnoten doormidden met een scherp koksmes en druk ze in de crème.
Serveer direct voor een knapperige textuur of bewaar in de koelkast voor een zachtere tiramisu.
Notities / Tips / Wijnadvies
Omdat dit dessert een zoete en romige smaak heeft, past een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti goed bij de kruidige tonen en de chocoladeaccenten.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.02
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Feestdagen etc
Sinterklaas