Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladetruffels
Porties:
25
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
beslagkom
hittebestendige
Ingrediënten
▢
300
g
chocola
extra bittere
▢
7
eetlepels
slagroom
▢
60
g
cacaopoeder
Instructies
Voorbereiden:
Chocolade in kleine stukjes hakken en in kom doen.
In pan ruime hoeveelheid water aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen en kom in pan met heet water zetten.
Chocolade zachtjes doorroeren tot het gesmolten is.
Slagroom tot lauwwarm verwarmen en door chocolade roeren.
Mengsel laten afkoelen, af en toe roeren.
Chocolademengsel iets laten opstijven, maar niet hard laten worden.
Mengsel met mixer tot luchtige massa kloppen die lichter van kleur wordt.
In koelkast afgedekt 1 uur laten opstijven.
Bereiden:
Cacaopoeder boven een groot plat bord zeven.
Met behulp vantwee theelepels balletjes uit chocolademengsel scheppen (of met handen balletjes maken).
Balletjes in cacaopoeder leggen en met vingertop rondom door cacao wentelen.
Truffels in koelkast laten opstijven.
Op kamertemperatuur serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
truffels door (100 g) fijngeschaafde, extra bittere chocolade wentelen in plaats van door cacao.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Hapjes
Land van herkomst
Frankrijk