Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chutney van zoete uien
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
soda
potje met draaideksel (inhoud ca. 450 g),
schone theedoek
Ingrediënten
▢
1 ½
grote
Sweet Onion
á ca. 250 g,
▢
1
eetlepel(s)
maïsolie,
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
2
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
1
laurierblaadje
▢
1
takje
verse rozemarijn
zakje á 15 g,
▢
zout
▢
versgemalen witte peper,
▢
soda
Instructies
Uien pellen en in dunne ringen snijden.
In braadpan olie verhitten.
Uienringen ca. 3 minuten zachtjes fruiten (uien mogen niet verkleuren).
Wijn, honing, laurierblaadje en rozemarijn toevoegen.
Chutney in ca. 40 minuten op zacht vuur gaar sudderen.
Intussen potje schoonmaken met kokend water en soda.
Potje omgekeerd op theedoek laten uitlekken.
Rozemarijn en laurierblaadje uit chutney verwijderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Chutney overdoen in potje.
Goed dichtdraaien en ca. 5 minuten omgekeerd laten staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
De houdbaarheid van deze chutney is ca. 2 weken in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten