Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ciabatta met tapenade en pekelvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Oven
Ingrediënten
▢
1
voorgebakken ciabatta
stokbrood, AH,
▢
20
zwarte olijven zonder pit
Drossa,
▢
1
theelepel
kappertjes
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
versgemalen peper,
▢
2
bladeren ijsbergsla
▢
1
tomaat
▢
100
g
pekelborst
plakjes,
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Ciabatta in ca. 8 minuten afbakken.
Intussen in keukenmachine olijven en kappertjes tot gladde pasta pureren.
Terwijl keukenmachine draait olie toevoegen.
Mengsel op smaak brengen met peper (= tapenade).
Ciabatta uit oven nemen en ca. 5 minuten laten afkoelen. Intussen sla wassen en droogstaan.
Tomaat wassen en in dunne plakjes snijden.
Ciabatta in lengte doormidden snijden.
Onderste helft besmeren met tapenade.
Sla erop leggen. Pekelborst erover verdelen.
Plakjes tomaat erop leggen.
Bovenste helft van ciabatta erop leggen.
Ciabatta schuin in 8 sneetjes snijden.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes
/
Lunch
/
Rundvlees