Ciabatta met tapenade en pekelvlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken ciabatta stokbrood, AH,
  • 20 zwarte olijven zonder pit Drossa,
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie,
  • versgemalen peper,
  • 2 bladeren ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 100 g pekelborst plakjes,

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Ciabatta in ca. 8 minuten afbakken.
  • Intussen in keukenmachine olijven en kappertjes tot gladde pasta pureren.
  • Terwijl keukenmachine draait olie toevoegen.
  • Mengsel op smaak brengen met peper (= tapenade).
  • Ciabatta uit oven nemen en ca. 5 minuten laten afkoelen. Intussen sla wassen en droogstaan.
  • Tomaat wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Ciabatta in lengte doormidden snijden.
  • Onderste helft besmeren met tapenade.
  • Sla erop leggen. Pekelborst erover verdelen.
  • Plakjes tomaat erop leggen.
  • Bovenste helft van ciabatta erop leggen.
  • Ciabatta schuin in 8 sneetjes snijden.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Lunch / Rundvlees