Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen-Koriander Cheesecake met Granaatappelport
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm
Keukenmachine
pan
kom
rasp
Lepel
Ingrediënten
▢
300
g
digestive koekjes
▢
75
g
gesmolten boter
▢
1
citroen
schoongeboend
▢
600
g
roomkaas
▢
100
g
suiker
▢
1
eetlepel
ketoembar
gemalen korianderzaad
▢
3
eieren
▢
2
granaatappels
▢
2
eetlepels
rode port
Instructies
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel.
Druk goed aan.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers de citroen uit.
Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de ketoembar erdoor.
Haal de pan van het vuur en schep de eieren erdoor.
Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt.
Laat de taart afkoelen.
Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom.
Roer de rode port door de granaatappelzaadjes.
Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappel-portmengsel.
Serveer de cheesecake gekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling past goed bij de zoete en romige smaak van de cheesecake en de frisheid van de granaatappel.
Voedingswaarden
Calories:
670
kcal
|
koolhydraten:
61
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
45
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch