Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen limoencurd
AllerHande juli 2003
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
jampot met deksel
soda
theedoek
citroentrekker
Ingrediënten
▢
2
citroenen
▢
2
limoenen
▢
3
eieren
▢
100
g
ongezouten boter
in blokjes
▢
200
g
fijne kristalsuiker
Instructies
Jampot en deksel afwassen in heet sodawater, omspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen.
Citrusvruchten schoonboenen, schil grof raspen (of schil met mesje of citroentrekker in flinterdunne reepjes snijden).
Vruchten uitpersen. In pan laag water aan de kook brengen.
Eieren loskloppen in hittebestendige kom.
Boter met suiker, sap en rasp door losgeklopt ei roeren.
Vuur lager draaien en kom in pan hangen: bodem van kom mag water niet raken en water mag net niet koken.
Dit om schiften te voorkomen.
Eiermengsel al roerend met houten lepel verwarmen.
Na ca. 20 minuten begint het mengsel te binden tot een romige, ondoorzichtige vla.
Na ca. 5 minuten is vla zo dik dat hij op de bolle kant van de houten lepel blijft hangen en een hierin getrokken streep zichtbaar blijft.
Pan van vuur nemen en curd in jampot scheppen.
Deksel vastdraaien en curd verder laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Curd is ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch