Citroen limoencurd

AllerHande juli 2003
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 3 eieren
  • 100 g ongezouten boter in blokjes
  • 200 g fijne kristalsuiker

Instructies

  • Jampot en deksel afwassen in heet sodawater, omspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen.
  • Citrusvruchten schoonboenen, schil grof raspen (of schil met mesje of citroentrekker in flinterdunne reepjes snijden).
  • Vruchten uitpersen. In pan laag water aan de kook brengen.
  • Eieren loskloppen in hittebestendige kom.
  • Boter met suiker, sap en rasp door losgeklopt ei roeren.
  • Vuur lager draaien en kom in pan hangen: bodem van kom mag water niet raken en water mag net niet koken.
  • Dit om schiften te voorkomen.
  • Eiermengsel al roerend met houten lepel verwarmen.
  • Na ca. 20 minuten begint het mengsel te binden tot een romige, ondoorzichtige vla.
  • Na ca. 5 minuten is vla zo dik dat hij op de bolle kant van de houten lepel blijft hangen en een hierin getrokken streep zichtbaar blijft.
  • Pan van vuur nemen en curd in jampot scheppen.
  • Deksel vastdraaien en curd verder laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Curd is ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch