Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen-meringuetaart
Porties:
8
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Koeltijd minstens
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm van 24 cm
Bakpapier
Mengkom
Garde
Lepel
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg
300 g
▢
6
eieren
▢
260
g
gezeefde poedersuiker
▢
125
g
crème fraîche
▢
Sap van 3 citroenen
▢
5 - 6
eetlepels
kristalsuiker
▢
1
eetlepel
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het deeg in de ingevette taartvorm.
Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
Splits 4 eieren in eidooiers en eiwitten.
Roer de crème fraîche en citroensap glad.
Voeg de 4 eidooiers en 2 hele eieren toe, samen met de gezeefde poedersuiker, en meng goed.
Giet dit mengsel over de deegbodem.
Bak de taart in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten.
Koel de taart vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
Klop de 4 eiwitten en kristalsuiker stijf en verdeel het schuim over de taart.
Vorm het schuim met een lepel.
Plaats de taart in de bovenste helft van de oven op 200°C met de grillfunctie gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het schuim goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze citroen-meringuetaart.
Voedingswaarden
Calories:
330
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
14
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch