Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen-Puddinkjes met Rozemarijn
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
mixer
Spatel
4 ovenschaaltjes
braadslede
Oven
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
zachte boter
▢
75
gr
suiker
▢
20
gr
bloem
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
geraspte citroenschil
▢
½
theelepel
fijngesneden rozemarijn
▢
2
eidooiers
▢
2
dl
melk
▢
2
eiwitten
▢
Poedersuiker
▢
Gesuikerd viooltje en rozemarijn voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de zachte boter, suiker, bloem, citroensap, geraspte citroenschil en fijngesneden rozemarijn in een kom.
Klop de eidooiers los met de melk en meng dit door het citroenmengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de crème over 4 ingevette ovenschaaltjes.
Zet de schaaltjes in een braadslede met kokend water.
Bak de citroen-puddinkjes gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
Garneer met poedersuiker, gesuikerde viooltjes en rozemarijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke citroen-puddinkjes als afsluiting van je maaltijd.
Combineer met een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een frisse Moscato.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen