Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Citroencake zonder suiker
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
citroenen
▢
gember
▢
250
ml
eieren
zo’n 5 eieren
▢
20
g
suikervervanger
▢
zaadjes
sesam-, maan-, lijn- of maanzaadjes
▢
150
g
bloem
▢
150
g
amandelpoeder
▢
100
g
zachte boter
Instructies
Was de twee citroenen en laat die zo’n 10 min koken in water waar je het stuk gember aan hebt bijgevoegd, tot ze echt zacht zijn.
Neem een mengkom, voeg de eieren en de suikervervanger toe en klop op tot licht schuim.
Neem de gekookte citroenen, snijd de twee uiteindes eraf, snijd ze doormidden, ontpit ze en mix ze fijn.
Voeg de bloem en het amandelpoeder bij de opgeklopte eieren en voeg er vervolgens het citroenmengsel aan toe.
Voeg tenslotte de boter toe.
Meng alles nog eens goed.
Boter je cakevorm in en voeg er nog een beetje bloem en de zaadjes aan toe, vul vervolgens met het deeg.
Laat 25 min afbakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch