Kneed de boter, suiker, bloem en citroenrasp goed door elkaar tot er een stevig deeg ontstaat.
Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Rol het deeg uit en bedek de bodem van de vorm ermee.
Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
Bak de bodem gedurende ongeveer 25 minuten tot deze licht goudbruin is.
Ondertussen, meng de eieren met suiker, citroensap en -rasp tot de suiker is opgelost.
Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag.
Giet het mengsel over de iets afgekoelde bodem.
Verlaag de oventemperatuur naar 160°C (Hetelucht Plus) en bak de taart gedurende 25-30 minuten.
Voeg indien mogelijk 1 stoominjectie toe na 10 minuten bakken.
Als je geen oven hebt met een stoomfunctie, verleng dan de baktijd met 5 minuten.
Laat de taart afkoelen en snijd in repen of blokjes.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en extra citroenrasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De friszure en citroenachtige smaken van deze citroenrepen vragen om een verfrissende begeleiding. Kies voor een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio.