Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroentaart
Aller Hande 1997
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
wachttijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage taartvorm doorsnede ca. 24 cm
citruspers
kom
pan
Ingrediënten
▢
5
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries, Koopmans,
▢
3
citroenen
▢
4
eieren
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
5
eetlepel(s)
bloem
▢
4
dl
melk
▢
½
eetlepel(s)
boter of margarine om in te vetten
Instructies
Bladerdeegplakjes in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Vorm invetten.
Aanrecht met 1 eetlepel bloem bestuiven.
Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en tot ronde lap van ca. 30 cm uitrollen.
Vorm met deeg bekleden en bodem met vork inprikken. In koelkast ca. 30 minuten laten rusten.
Intussen citroenen onder koud stromend water goed schoonboenen.
Schil eraf raspen.
Citroenen uitpersen.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Taartbodem in midden van oven ca. 10 minuten bakken.
Taart uit oven nemen en ca. 5 minuten laten afkoelen.
Oven terugschakelen naar 200 °C of gasovenstand 4.
Intussen boven twee kommen eieren splitsen.
In kom eierdooiers met suiker en rest van bloem door elkaar kloppen.
In pan melk aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen en warme melk scheutje voor scheutje door eiermengsel kloppen.
Citroenrasp en -sap door eiermengsel roeren.
Mengsel terug doen in pan en op laag vuur al roerend verwarmen, tot mengsel dik gebonden is.
Citroencrème in taartbodem schenken.
Taart in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Intussen helft van eiwitten stijfkloppen (rest wordt niet gebruikt).
Eiwit over taart uitstrijken.
Taart weer terugzetten in oven en eiwit in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.
Taart uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Voedingswaarden
Calories:
315
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart