Vet een rond cakeblik van 23 cm doorsnede in met boter.
Bedek de bodem met bakpapier en vet ook dat in.
Doe bakmeel, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom.
Meng yoghurt, melk en eieren en roer die door het meel.
Meng het 2 minuten met een elektrische mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is.
Zet de mixer op de hoogste stand en meng nog 5 minuten tot het beslag klontvrij is en het volume is toegenomen.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer een uur.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroensiroop in een pan.
Laat het op een laag vuur al roerend warm worden tot de suiker is opgelost.
Laat de siroop 7 minuten sudderen tot hij dik is.
Haal de cake uit de oven en giet er direct de helft van de siroop over.
Laat de cake 10 minuten staan en haal 'm dan voorzichtig uit de vorm.
Serveer met citroenreepjes, extra siroop en slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met extra reepjes citroenschil en een flinke toef slagroom voor een feestelijke presentatie.Wijnadvies:Lekker met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een licht sprankelende Moscato d'Asti.