Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Clementine Tiramisu
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge, wijde glazen
Ingrediënten
▢
6
mandarijnen
clementines
▢
2
eetlepels
mandarijnenlikeur of sinaasappellikeur
▢
175
g
cantuccini
Italiaanse amandelkoekjes
▢
500
g
vanillekwark
▢
1
eetlepel
cacaopoeder
Instructies
Pel 4 mandarijnen en verdeel ze in partjes.
Pers de andere 2 mandarijnen uit.
Roer de likeur door het sap.
Doop de amandelkoekjes een voor een in het mandarijnensap.
Leg de helft van de koekjes op de bodem van vier hoge, wijde glazen.
Besprenkel de koekjes met de rest van het sap.
Leg de helft van de mandarijnenpartjes op de koekjes en verdeel de helft van de kwark erover.
Leg hierop weer een laag koekjes en een laag partjes.
Dek af met de rest van de kwark.
Laat de tiramisu minstens 1 uur in de koelkast op smaak komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Neem de glazen kort voor het serveren uit de koelkast en bestuif ze (met behulp van een zeefje) met cacaopoeder.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Vin Santo past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch