Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail aux asperges
(cocktail met asperges)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
asperges
▢
1½
deciliter
mayonaise
▢
2
hardgekookte eieren
▢
zout
▢
peterselie
▢
peper
▢
1
sjalotje
▢
1½
deciliter
zure room
▢
citroensap
▢
cognac
▢
100
g
gekookte ham
▢
worcestersaus
Instructies
Kook de asperges.
Snij ze in kleine stukjes.
Snij de ham in kleine sliertjes.
Schil het sjalotje en hak het uiterst fijn.
Hak wat peterselie fijn.
Meng ¾ van de ham door de asperges.
Roer de mayonaise en zure room door elkaar en meng er het sjaloltje, de gehakte peterselie en wat citroensap door.
Breng op smaak met zout, peper en worcestersaus en een scheutje cognac.
Leg het asperge-hammengsel in de cocktailglazen, schenk er wat saus over.
Versier de cocktail met de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten.
Snij de eieren in 6 punten.
Leg 3 parten op de cocktail.
Bestrooi tot slot met wat peterselie.
Serveer er vers stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
/
Voorgerechten