Cocktail aux asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Cocktail aux asperges

 

Cocktail aux asperges

(cocktail met asperges)
Categorie met groenten, met vlees, Voorgerecht
porties 4 personen
Auteur Hans Smit

Wat gaat er in

  • 400 g asperges
  • dl mayonaise
  • 2 hardgekookte eieren
  • zout
  • peterselie
  • peper
  • 1 sjalotje
  • dl zure room
  • citroensap
  • cognac
  • 100 g gekookte ham
  • worcestersaus

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de asperges.
  • Snij ze in kleine stukjes.
  • Snij de ham in kleine sliertjes.
  • Schil het sjalotje en hak het uiterst fijn.
  • Hak wat peterselie fijn.
  • Meng ¾ van de ham door de asperges.
  • Roer de mayonaise en zure room door elkaar en meng er het sjaloltje, de gehakte peterselie en wat citroensap door.
  • Breng op smaak met zout, peper en worcestersaus en een scheutje cognac.
  • Leg het asperge-hammengsel in de cocktailglazen, schenk er wat saus over.
  • Versier de cocktail met de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten.
  • Snij de eieren in 6 punten.
  • Leg 3 parten op de cocktail.
  • Bestrooi tot slot met wat peterselie.
  • Serveer er vers stokbrood bij.