Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail de crevettes Dublin van Hans Smit
garnalencocktail Dublin
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
Ingrediënten
▢
32
grote
garnalen
▢
8
blaadjes
sla
▢
4
takjes peterselie
▢
8
eetlepels
slagroom
▢
3
theelepel
azijn
▢
1
stengel celeri
▢
1
citroen
▢
worcestersaus
▢
mierikswortel
▢
tomatenketchup
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak eerst de saus.
Pers de citroen uit.
Klop de slagroom stijf en meng deze met het citroensap.
Roer er wat worcestersaus, tomatenketchup en een theelepeltje geraspte mierikswortel door.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 2/3 deel van de suas bij 24 garnalen.
Meng het en zet het een uur in de koelkast.
Was de sla, snij de blaadjes in dunne reepjes.
Was de celeri en snij deze ook in fijne reepjes tot ± 1 eetlepel per cocktail.
Was de peterselie en hak fijn.
Leg een mengsel van sla en celeri op de bodem van elke coupe.
Schenk er wat gemarineerde garnalen over.
Schenk er de rest van de saus over.
Versier met de overgebleven garnalen en peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Ierland