Cocktail de crevettes Dublin van Hans Smit

garnalencocktail Dublin
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 32 grote garnalen
  • 8 blaadjes sla
  • 4 takjes peterselie
  • 8 eetlepels slagroom
  • 3 theelepel azijn
  • 1 stengel celeri
  • 1 citroen
  • worcestersaus
  • mierikswortel
  • tomatenketchup
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak eerst de saus.
  • Pers de citroen uit.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze met het citroensap.
  • Roer er wat worcestersaus, tomatenketchup en een theelepeltje geraspte mierikswortel door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg 2/3 deel van de suas bij 24 garnalen.
  • Meng het en zet het een uur in de koelkast.
  • Was de sla, snij de blaadjes in dunne reepjes.
  • Was de celeri en snij deze ook in fijne reepjes tot ± 1 eetlepel per cocktail.
  • Was de peterselie en hak fijn.
  • Leg een mengsel van sla en celeri op de bodem van elke coupe.
  • Schenk er wat gemarineerde garnalen over.
  • Schenk er de rest van de saus over.
  • Versier met de overgebleven garnalen en peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Ierland