Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cognacsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
60
gr
boter
▢
150
gr
bleekselderij
fijngesneden
▢
150
gr
winterwortel
fijngesneden
▢
1
ui
gesnipperd
▢
5
eetlepels
cognac
▢
1 ½
dl
kalfsfond
pot, 400 ml
▢
Suiker
▢
½
theelepel
scherp paprikapoeder
▢
1
dl
Room Culinair
Instructies
Smelt de boter in een pan.
Roerbak de bleekselderij, wortel en ui gedurende 10 minuten.
Schenk de cognac in een soeplepel en steek deze aan (let op: afzuigkap uit).
Giet de aangestoken cognac over de groenten.
Voeg de kalfsfond toe en breng al roerend aan de kook.
Roer een mespunt suiker en het paprikapoeder door de saus en laat 2 minuten doorkoken.
Zeef de saus om groenteresten te verwijderen.
Voeg de Room Culinair toe en verwarm de saus goed door
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de cognacsaus bij gebraden konijn of kalkoen.
Geniet van je maaltijd met deze heerlijke cognacsaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Feestdagen etc
Kerst