Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Conchiglione
gevulde pastaschelpen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
verpakking
conchiglione
grote pastaschelpen
Voor de vulling
▢
600
g
gehakt
▢
2
uien
▢
2
eidooiers
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
Zout
▢
Peper
▢
Oregano
Voor de saus
▢
70
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
½
l
melk
▢
½
l
bouillon
▢
Tomatenpuree
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
Zout
▢
Peper
▢
Paneermeel
▢
Parmezaanse kaas
Instructies
Snijd de uien fijn en bak ze aan.
Meng het gehakt met de uien en de kruiden en braad het aan.
Laat het afkoelen en voeg er 2 eidooiers en het paneermeel aan toe.
Vul de conchiglione met dit mengsel en zet ze in een ovenvaste schaal.
Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe.
Voeg tijdens het roeren de melk en de bouillon, de tomatenpuree en zout en peper toe.
Snijd de gepelde tomaten fijn en doe ze met een beetje vocht bij de saus.
Bedek de conchiglione volledig met saus en bestrooi ze dan met paneermeel.
Strooi hierover Parmezaanse kaas.
Verwarm de oven op 200°C en bak het gerecht in ± 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
U kunt dit recept ook voor Cannelloni (pastabuizen) gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië