Voeg de gezeefde bloem en maïzena toe en spatel voorzichtig onder het mengsel.
Smelt de boter en meng die er voorzichtig onder.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Kleef het papier aan de bakplaat met een likje van het beslag in elke hoek van de plaat.
Verwarm de oven op 230°C.
Verdeel het beslag met een beslagmes over de bakplaat.
Bak kort af in 7 minuten.
Bestrooi meteen met wat poedersuiker en laat omgekeerd afkoelen op een rooster waarop een handdoek ligt.
Maak het bakpapier los van de biscuitplak en leg op een proper vel bakpapier.
Warm aardbeienconfituur op met een scheutje water, breng aan de kook.
Doe geschaafde amandelen op een vuurvaste schotel en rooster goudbruin in de oven.
Strijk met een borstel de warme confituur royaal op de plak.
Wie wil kan er bovendien wat zure room bovenop strijken.
Dat zorgt voor een frissere toets.
Rol de biscuit op.
Span de rol wat aan en laat even rusten met de naad naar onder.
Abricoteer ook de volledige buitenkant van de rol en wentel meteen in de geroosterde amandelsnippers.
Snij de eindjes recht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kan de jamrol ook omhullen met gehakte pistache- of hazelnootjes. Of maak je eigen creatie met abrikozenconfituur of boterroom.Je kan de suiker vooraf even in de oven opwarmen zodat deze lauw-warm is. Dit zal er voor zorgen dat het biscuitbeslag extra luchtig en licht wordt.