Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Congrio in Salsa Verde
Paling in Peterseliesaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
palingfilets
▢
75
g
bloem
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
40
g
boter
▢
1
grote
ui
fijngesnipperd
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
½
dl
witte wijn
▢
2
dl
visbouillon
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
Partjes citroen
Extra :
▢
peterselie
voor garnering
Instructies
Maak de paling schoon en verwijder het vel.
Snijd de vis in stukken van ongeveer 10 cm en haal ze door de helft van de bloem.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de paling stukken 8-10 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
In een andere koekenpan, verwarm de boter en de overgebleven olijfolie.
Fruit hierin de ui en knoflook gedurende ongeveer 5 minuten.
Bestrooi het mengsel met de resterende helft van de bloem en roer goed om.
Voeg witte wijn, 1 dl visbouillon en citroensap toe.
Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie.
Leg de paling stukken in de saus en laat ze nog 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Gebruik eventueel een warmhoudplaatje.
Voeg extra visbouillon toe als de saus te dik wordt.
Serveer de paling met partjes citroen en garneer met extra peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Spanje