Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coupe Espresso
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjeslepel
Au-bain-mariepan
Ingrediënten
▢
1½
dl
espresso
hete sterke
▢
150
g
suiker
▢
1
theelepel
citroensap
▢
6
eetlepels
koffielikeur
▢
4
eierdooiers
▢
250
ml
slagroom
▢
12
chocolade mokkaboontjes
Instructies
In (bain-marie)pan (of kom) ruim water aan de kook brengen.
In inzetpan 3/4 dl espressokoffie schenken en 75 g suiker toevoegen.
Suiker al roerend oplossen.
Citroensap, 3 eetlepels koffielikeur en dooiers erdoor roeren.
Inzetpan in pan met kokende water hangen en dooiermengsel met handmixer in ca. 3 à 5 minuten tot schuimige, gebonden saus kloppen.
Inzetpan (of kom)in bak met ijskoud water zetten en saus opnieuw kloppen tot saus afgekoeld en heel schuimig is.
In andere kom slagroom met 25 g suiker stijfkloppen.
Helft van slagroom door espressosaus spatelen.
Mengsel overdoen in diepvriesbak en in ca. 4 uur laten bevriezen.
Rest van slagroom tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In steelpan rest van espresso met 3 eetlepels likeur en 50 g suiker ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot siroop en af laten koelen.
Met ijsbolletjestang helft van espresso-ijs in vier hoge coupes scheppen.
Helft koffiesiroop erover schenken en 1 eetlepel slagroom erop scheppen.
Hierop rest van espresso-ijs scheppen, rest koffiesiroop erover schenken en rest slagroom erop scheppen.
Garneren met mokkaboontjes.
Voedingswaarden
Calories:
470
kcal
|
koolhydraten:
47
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
29
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch