Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettepizza met feta
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
Pizzadeeg
▢
7
gram
droge gist
▢
5
eetlepel(s)
lauw water
37°C
▢
½
theelepel
suiker
▢
½
theelepel
zout
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
120
gram
tarwemeel
Vulling
▢
1
potje
pastasaus
▢
1
in de lengte in dunne plakken gesneden courgette
▢
1
ui in ringen van 1/2 cm
▢
100
gram
verkruimelde feta of 100 gr mozzarella in dunne plakjes
Instructions
Bestrooi de courgetteplakken met zout en laat ze 20 minuten staan.
Kook de pastasaus op laag vuur in tot deze smeerbaar is geworden.
Spoel de courgetteplakken goed af, druk ze met een schone theedoek of keukenpapier droog en grill ze aan beide zijden mooi bruin.
Smeer de pastasaus over de pizza uit, strooi er de feta of mozzarella over, leg de courgette erop en verdeel er tot slot de uiringen over.
Bak de pizza volgens de aanwijzigingen van het pizzadeeg.
Meng de gist met het water, de suiker, het zout en de olijfolie in een grote kom en laat het enkele minuten staan tot de gist is opgelost.
Meng het tarwemeel erdoor en kneed het kort.
Laat het 30 minuten op een tochtvrije plaats rijzen.
Verwarm de oven op 250°C.
Kneed het deeg nog even door, maak er met een deegroller een mooie dunne lap van en leg die op bakpapier op een bakplaat.
Verdeel er een vulling naar wens over en bak de pizza ± 15 minuten in het midden van de oven tot hij de gewenste kleur heeft gekregen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch