Courgettepizza met feta
Ingrediënten
Pizzadeeg
- 7 gram droge gist
- 5 eetlepel(s) lauw water 37°C
- ½ theelepel suiker
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 120 gram tarwemeel
Vulling
- 1 potje pastasaus
- 1 in de lengte in dunne plakken gesneden courgette
- 1 ui in ringen van 1/2 cm
- 100 gram verkruimelde feta of 100 gr mozzarella in dunne plakjes
Instructies
- Bestrooi de courgetteplakken met zout en laat ze 20 minuten staan.
- Kook de pastasaus op laag vuur in tot deze smeerbaar is geworden.
- Spoel de courgetteplakken goed af, druk ze met een schone theedoek of keukenpapier droog en grill ze aan beide zijden mooi bruin.
- Smeer de pastasaus over de pizza uit, strooi er de feta of mozzarella over, leg de courgette erop en verdeel er tot slot de uiringen over.
- Bak de pizza volgens de aanwijzigingen van het pizzadeeg.
- Meng de gist met het water, de suiker, het zout en de olijfolie in een grote kom en laat het enkele minuten staan tot de gist is opgelost.
- Meng het tarwemeel erdoor en kneed het kort.
- Laat het 30 minuten op een tochtvrije plaats rijzen.
- Verwarm de oven op 250°C.
- Kneed het deeg nog even door, maak er met een deegroller een mooie dunne lap van en leg die op bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel er een vulling naar wens over en bak de pizza ± 15 minuten in het midden van de oven tot hij de gewenste kleur heeft gekregen.