Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettesoep van kippenbouillon
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
courgettes
gewassen/geschild en in stukjes
▢
1
ui
gesneden
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
liter
kippenbouillon- of kruidenbouillon
▢
1
Scheutje
droge witte wijn
▢
1
bakje
Boursin Cuisine
▢
Zout
▢
Peper
▢
Bieslook
▢
Croutons
Instructies
Bak de ui en de uitgeperste knoflook in een pan in een scheutje olijfolie.
Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de bouillon en de wijn toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
Voeg de volledige inhoud van het bakje Boursin Cuisine toe en verwarm de soep weer.
Blijf roeren en voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de soep in borden en garneer met fijngeknipte bieslook en croutons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep