Knoflook Geïnfuseerde Broodcroutons

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ wit brood of maisbrood mag oud zijn, in blokjes of driehoekjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Zout

Instructies

  • Maak de knoflookolie door ruim geperste knoflook toe te voegen aan een flesje olijfolie.
  • Laat bij voorkeur enkele dagen staan zodat de knoflooksmaak in de olie trekt.
  • Als je het proces wilt versnellen, kun je de fles een paar keer in warm water zetten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
  • Neem een scheut van de knoflookolie en meng het met één van de smaakmakers naar keuze (zie variaties hieronder).
  • Besprenkel het brood met deze geïnfuseerde olie en meng goed door, zodat alle broodblokjes gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verdeel het brood over de bakplaat en bak het in de voorverwarmde oven goudbruin gedurende 5 tot 7 minuten.
  • Houd het goed in de gaten om te voorkomen dat het te donker wordt.
  • Haal de broodcroutons uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze serveert.
  • Ze kunnen enkele dagen worden bewaard in een goed afgesloten pot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties

  • Red Curry croutons    : voeg 1 tl rode curry pasta toe aan de basisolie
  • Pesto  croutons          : voeg 1 tl pesto pasta toe aan de basisolie
  • Paprika croutons        : voeg 1 tl paprika poeder toe aan de basisolie
  • Kerrie croutons           : voeg 1 tl kerrie poeder toe aan de basisolie
  • Specerijen croutons   : voeg 1 tl ras el hanout kruiden toe aan de basisolie
  • Dille croutons             : voeg 1 tl gedroogde dille toe aan de basisolie
Wijnadvies: Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay past goed bij deze broodcroutons.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch