Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Cranberrybrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
broodbakmachine
broodvorm
grote kom
Ingrediënten
▢
60
gram
boter
▢
1
eetlepel(s)
sinaasappel
geraspte schil
▢
3
grote
eieren
▢
200
gram
bloem
▢
15
gram
bakpoeder
▢
300
ml
cranberries
verse of ingevroren fijngehakte
▢
115
gram
vanillesuiker
▢
115
ml
karnemelk
▢
snufje
zout
▢
115
ml
pecannoten
fijngehakte
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een broodvorm in.
Mix boter,suiker, sinaasappelschil en vanillesuiker in een grote kom tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de eieren toe.
Meng alles weer goed door elkaar.
Meng bloem, bakpoeder en zout. Roer dit beetje voor beetje samen met de karnemelk door het botermengsel.
Voeg dan de noten en cranberries toe.
Doe het beslag in de vorm en bak het brood in 50 a 60 minuten gaar.
Voor de Broodbakmachine:
Doe het mengsel in de broodbakmachine.
Klop met de mixer in een beslagkom de boter,suiker,sinaasappelschil en vanillesuiker licht en luchtig.
Start de machine op de stand bakingpowder/bakpoeder.
Voeg eerst de eieren en dan bloem/bakpoeder/karnemelk toe.
Als dit goed is gemengd, voeg dan de noten en cranberries toe.
Laat het programma uitlopen tot het eind.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Fruit