Cranberrybrood

Cranberrybrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 1 eetlepel(s) sinaasappel geraspte schil
  • 3 grote eieren
  • 200 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 300 ml cranberries verse of ingevroren fijngehakte
  • 115 gram vanillesuiker
  • 115 ml karnemelk
  • snufje zout
  • 115 ml pecannoten fijngehakte

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een broodvorm in.
  • Mix boter,suiker, sinaasappelschil en vanillesuiker in een grote kom tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Voeg de eieren toe.
  • Meng alles weer goed door elkaar.
  • Meng bloem, bakpoeder en zout. Roer dit beetje voor beetje samen met de karnemelk door het botermengsel.
  • Voeg dan de noten en cranberries toe.
  • Doe het beslag in de vorm en bak het brood in 50 a 60 minuten gaar.

Voor de Broodbakmachine:

  • Doe het mengsel in de broodbakmachine.
  • Klop met de mixer in een beslagkom de boter,suiker,sinaasappelschil en vanillesuiker licht en luchtig.
  • Start de machine op de stand bakingpowder/bakpoeder.
  • Voeg eerst de eieren en dan bloem/bakpoeder/karnemelk toe.
  • Als dit goed is gemengd, voeg dan de noten en cranberries toe.
  • Laat het programma uitlopen tot het eind.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Fruit