1pakDr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
250mlslagroom
70gboter
200gMonChoukamertemperatuur
100mlwater
60gsuiker
50gframbozen
50gbramen
5meringuetoefjes
Instructies
Voor de bodem:
Leg het bijgesloten bakpapier over de bodem van de springvorm.
Smelt de boter in een steelpan.
Neem de pan van het vuur en roer de kandijkoekjesmix uit het pak door de gesmolten boter.
Verdeel de massa gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
Voor de taartvulling:
Klop de MonChou met een mixer op de hoogste stand 1 minuut glad.
Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom toe en mix nog ½ minuut op de middelste stand.
Verdeel het taartmengsel gelijkmatig over de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor de crème brûlée topping:
Strooi de suiker gelijkmatig over de taart, maar laat de randen vrij.
Brand de suiker met een crème brûlée brander totdat deze goudbruin en knapperig is. (Laat de springvorm om de taart zitten tijdens het branden – pas op, deze wordt heet!)
Zet de taart nog minstens 1 uur in de koelkast om verder op te stijven.
Afwerking:
Haal de taart uit de springvorm.
Decoreer de bovenkant met frambozen, bramen en meringuetoefjes.
Serveer direct en geniet van de knapperige topping en romige vulling!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een mousserende wijn past perfect bij deze MonChoutaart.