Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
peterseliewortel
▢
2
bosuitjes
▢
5
dl
bouillon
▢
2
dl
slagroom
▢
1
sjalot
▢
Gehakte
tijm
▢
80
g
spekjes
gesneden
▢
30
g
roomboter
▢
250
g
kabeljauwfilet
▢
4
ons
gesneden groenten
knolselderij, wortel, bleekselderij, zongedroogde tomaten, groene asperges)
▢
Bieslook
▢
Roomboter
▢
Olijfolie
Instructies
Schil de peterseliewortel en snijd hem in stukjes.
Fruit de gesnipperde sjalotjes, bosui en spekjes glazig in de roomboter.
Voeg de peterseliewortel toe en verwarm deze zachtjes.
Blus af met bouillon en slagroom.
Breng aan de kook, pureer de soep en zeef deze.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak de kabeljauw zachtjes in olijfolie.
Verdeel de kabeljauw in kleine stukjes.
Fruit de fijngesneden groenten zachtjes in een mengsel van roomboter en bouillon totdat ze gaar zijn.
Maak van roomboter en bouillon een gebonden saus en breng op smaak met bieslook.
Meng de saus door de groenten.
Doe een lepel groenten in een bord, leg de stukjes kabeljauw erbovenop en schenk de soep erover.
Geniet van deze smakelijke crèmesoep!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten