Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Creoolse pindasoep uit Brazilië
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
rundvlees
in blokjes van 2 1/2 cm
▢
6
water
▢
4
vleesbouillon
▢
1
gesnipperde
ui
▢
¼
theelepel
zout
▢
versgemalen
peper
▢
1
kop
pindakaas
▢
1
Spaanse peper
(van zaad ontdaan en gehakt)
▢
4
paprika
uit blik (in repen gesneden)
Instructies
Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook.
Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost.
Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend.
Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen.
Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Brazilië