Creoolse pindasoep uit Brazilië

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm
  • 6 water
  • 4 vleesbouillon
  • 1 gesnipperde ui
  • ¼ theelepel zout
  • versgemalen peper
  • 1 kop pindakaas
  • 1 Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt)
  • 4 paprika uit blik (in repen gesneden)

Instructies

  • Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
  • Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost.
  • Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend.
  • Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen.
  • Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Brazilië