Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Creoolse rijst
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
6
takjes
peterselie
▢
2
eetlepels
olie
▢
150
g
langkorrelrijst
Uncle Ben's
▢
1
kippenbouillontablet
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Pel en snipper de rode ui.
Snijd de bleekselderij in stukjes.
Snipper de peterselie fijn.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en de bleekselderij ongeveer 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak deze even mee.
Verkruimel het kippenbouillontablet erboven en voeg 2½ dl water toe.
Breng het geheel aan de kook en kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en strooi de fijngehakte peterselie over de rijst.
Geniet van deze eenvoudige en smakelijke Creoolse rijst!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rijst
Land van herkomst
Antillen