Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crêpes à la Limbourgeoise
(flensjes op z'n Limburgs)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
hartige flensjes
▢
6
plakken
gekookte ham
▢
20
g
bloem
▢
1
eetlepel
room
▢
80
g
geraspte kaas
▢
1½
deciliter
melk
▢
cayennepeper
▢
1½
deciliter
bier
▢
2
ei
▢
20
g
boter
▢
paneermeel
▢
12
asperges
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Maak hartige flensjes en gebruik als vocht een mengsel van melk en bier.
Maak van de boter en bloem een witte roux.
Voeg de melk toe zodat een dikke saus ontstaat.
Breng op smaak met zout, nootmuskaat en wat cayennepeper.
Meng de room met de eierdooiers.
Voeg dit bij de saus.
Verdeel de saus over 2 schaaltjes.
Snij 2 plakken ham in dunne sliertjes van 4 cm lengte.
Voeg deze bij het ene deel van de saus.
Kook de asperges halfgaar (10 minuten).
Neem nu een flensje en leg er een plak ham in.
Geef er een beetje saus over.
Ro het flensje op en leg ze in een beboterde braadslee.
Doe evenzo met de overige flensjes.
Schenk er nu de andere saus over.
Bestroi met kaas en paneermeel.
Leg er hier en daar ene klontje boter op.
Laat de schaal in een oven van 200ºC 15 tot 20 minuten gratineren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Limburg
/
Nederland