Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crespelle
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de crespelle:
▢
150
gram
bloem
▢
1
theelepel
zout
▢
3
eieren
▢
2
eetlepels
Parmezaanse kaas
geraspte
▢
3-31/2
dl
melk
Voor de saus:
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
900
gram
tomaten
ontvelde en ontpitte of 2 blikken gepelde tomaten
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
1
theelepel
suiker
▢
zout
peper
▢
olijfolie
Voor de vulling:
▢
450
gram
ricotta
▢
200
gram
mozzarella
in stukjes
▢
30
gram
Parmezaanse kaas
geraspte
▢
5
sneden
prosciutto crudo
▢
4
eetlepels
peterselie
▢
nootmuskaat
peper, zout
Instructies
Maak een mengsel van de blom, het zout, de Parmezaanse kaas en de eieren.
Voeg geleidelijk de melk toe, tot u een vloeiend beslag verkrijgt.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Roer dan nog eens goed door en bak de crespelle in een pan zoals pannenkoekjes.
Keer ze op tijd om.
Leg de gebakken crespelle op een stapel, met telkens een blad vetvrij papier ertussen.
Een achttal crespelle is voldoende.
Mix alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en kruid het mengsel royaal.
Verhit de olie in een pan, fruit de knoflook hierin, voeg de tomaten toe en laat 10 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg op elke pannenkoek 1 eetlepel van de vulling en vouw ze dicht.
Schik de pannenkoekjes naast elkaar in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en zet ze 20-30 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
Land van herkomst
Italië