Crespelle

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de crespelle:

  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspte
  • 3-31/2 dl melk

Voor de saus:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 900 gram tomaten ontvelde en ontpitte of 2 blikken gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • zout peper
  • olijfolie

Voor de vulling:

  • 450 gram ricotta
  • 200 gram mozzarella in stukjes
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspte
  • 5 sneden prosciutto crudo
  • 4 eetlepels peterselie
  • nootmuskaat peper, zout

Instructies

  • Maak een mengsel van de blom, het zout, de Parmezaanse kaas en de eieren.
  • Voeg geleidelijk de melk toe, tot u een vloeiend beslag verkrijgt.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten.
  • Roer dan nog eens goed door en bak de crespelle in een pan zoals pannenkoekjes.
  • Keer ze op tijd om.
  • Leg de gebakken crespelle op een stapel, met telkens een blad vetvrij papier ertussen.
  • Een achttal crespelle is voldoende.
  • Mix alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en kruid het mengsel royaal.
  • Verhit de olie in een pan, fruit de knoflook hierin, voeg de tomaten toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg op elke pannenkoek 1 eetlepel van de vulling en vouw ze dicht.
  • Schik de pannenkoekjes naast elkaar in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en zet ze 20-30 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Italië