Crespelle
Ingrediënten
Voor de crespelle:
- 150 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 3 eieren
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspte
- 3-31/2 dl melk
Voor de saus:
Voor de vulling:
- 450 gram ricotta
- 200 gram mozzarella in stukjes
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspte
- 5 sneden prosciutto crudo
- 4 eetlepels peterselie
- nootmuskaat peper, zout
Instructies
- Maak een mengsel van de blom, het zout, de Parmezaanse kaas en de eieren.
- Voeg geleidelijk de melk toe, tot u een vloeiend beslag verkrijgt.
- Laat het deeg 30 minuten rusten.
- Roer dan nog eens goed door en bak de crespelle in een pan zoals pannenkoekjes.
- Keer ze op tijd om.
- Leg de gebakken crespelle op een stapel, met telkens een blad vetvrij papier ertussen.
- Een achttal crespelle is voldoende.
- Mix alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en kruid het mengsel royaal.
- Verhit de olie in een pan, fruit de knoflook hierin, voeg de tomaten toe en laat 10 minuten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg op elke pannenkoek 1 eetlepel van de vulling en vouw ze dicht.
- Schik de pannenkoekjes naast elkaar in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en zet ze 20-30 minuten in de oven.