Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crostini met paprika en magor
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
rode paprika
▢
½
gele paprika
▢
50
g
Magor
▢
1
voorgebakken ciabatta
AH,
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
takjes
basilicum
▢
zout
▢
versgemalen peper,
▢
½
theelepel
suiker
Instructies
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Paprika's schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
Paprika's in flinterdunne reepjes snijden.
Reepjes halveren.
Magor in 12 kleine stukjes snijden.
Ciabatta in 12 plakjes snijden.
Naast elkaar op grillplaat leggen en onder grill in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
1 Takje basilicum toevoegen en ca. 1/2 minuut bakken.
Basilicum uit pan nemen (wordt niet meer gebruikt).
Paprikareepjes aan olie toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken.
Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
Ciabattaplakjes op schaal leggen en besprenkelen met rest van olie.
Paprikamengsel in midden van plakjes ciabatta leggen.
Iets laten afkoelen.
Van andere takje basilicum 12 kleine blaadjes plukken.
Stukjes Magor op paprika leggen en garneren met blaadje basilicum.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Warme hapjes